Főoldal Ingyenes tanfolyam 10. rész

Ingyenes tanfolyam 10. rész - hírlevél

Más egy focimeccset nézni karosszékből, és más a kapu előtt állva.

Tisztelt Cégvezető!

Szabó Ákos vagyok, az Ideart Informatikai Bt. tulajdonosa és csapatának szakmai vezetője. Üdvözlöm ingyenes e-mail tanfolyamunk 10. témakörében, amely a tanfolyam zárása és értékelése 3-5 percben. Ha valami miatt lemaradt volna az előző 9 témakörről, a levél alján található linkeken elérheti.


Összefoglalás

A honlap nem üzleti csodaszer, hanem egy kommunikációs eszköz. Hatékonysága azon múlik, hogy kinek milyen üzenetet akarunk eljuttatni a segítségével. Az üzenetet a marketing-stratégiának kell meghatároznia. Az internetes oldalak látogatói szokásai és műfaji sajátosságai eltérnek a többi médiumtól. E szokások és sajátosságok ismerete nélkül nem lehet az előre eltervezett célnak megfelelő honlapot kialakítani.

A honlap két csatornán keresztül adja át az üzenetet: tudatos és tudattalan csatornákon. A szövegek megírásánál figyelembe kell venni a látogatói szokásokat, és a tagolásnál élni kell a technikai lehetőségekkel. A honlap arculata nem csupán dekoráció, hanem az a szöveges mondanivaló pszichés elmélyítését szolgálja. Ezért ezt a kommunikációs csatornát is tudatosan kell használni.

Cselekvési terv - ne csak beszéljünk róla!

A helyes cselekvési sorrend tehát a következő. Az alábbi lépéseknél mindig az előzőre kell építeni, mindig figyelembe kell venni az előző szinten hozott döntéseket. Így épül fel emeletről emeletre, mint egy ház.
  1. Marketing terv és stratégia kialakítása, ha még nincs.
  2. Üzenet kialakítása, célcsoport meghatározása.
  3. A honlap szerepének meghatározása, az ügyfélszerzési / értékesítési folyamatban betöltött konkrét funkciójának kialakítása. Mit várunk el a honlaptól?
  4. Tartalom kialakítása: szövegek, képek, programfunkciók megtervezése.
  5. Arculattervezés, webarculat kialakítása a fenti céloknak megfelelően, ha lehet, a meglévő arculati elemekkel összhangban.
  6. Programozás, a honlap kivitelezése.
  7. Keresőoptimalizálás.
  8. Üzemeltetés: rendszeres tartalomfrissítések és az igények szerinti módosítás.

Bízza szakemberre, és bízzon meg a szakemberben!

Ha Ön valaha belevágott egy új honlap készítésébe, lényegében úgy tett, mint a futballszurkoló, aki egyszer csak a kapu előtt találja magát. Eddig internetezőként volt tapasztalata a honlapokról, de egészen más a saját honlapunk kialakítása, frissítése, üzemeltetése, fenntartása. Nem tudunk kikerülni a saját élményeink hatása alól, pedig a saját honlapunk nem nekünk készül. Hogy kinek? Természetesen ügyfeleinknek. Vagyis majdnem mindenkinek rajtunk kívül.

Tapasztalatom szerint akkor sikerül jó munkát végeznünk, ha ügyfeleink nemcsak a kivitelezési munkát bízzák ránk, hanem meghallgatják ötleteinket, javaslatainkat. Azt tartjuk tisztességesnek, ha egy-egy döntés előtt tájékoztatjuk ügyfeleinket az előnyökről, hátrányokról, következményekről, és Ők ezek tudatában döntenek.

Segítettünk? Kérjük, segítsen Ön is!

Tanfolyamunk valóban ingyenes volt. Ha úgy érzi, hogy a segítségére voltunk, kérjük segítsen a tanfolyam tartalmának továbbfejlesztésében. Ha megtenné, hogy értékeli a tanfolyamot, azzal sokat segítene nekünk.

6 kérdéses kérdőívünk kitöltése 1 perc alatt elvégezhető, kérjük szánjon rá 1 percet az idejéből! Ha szeretné véleményét hozzáfűzni, ezt névtelenül megteheti ebben a kérdőívben.

A kérdőív elérhető ###LINK###!

További segítségre van szüksége?

Ha Ön végigolvasta az eddigi 9 fejezetet, és még mindig maradt kérdése, kérjük, írja meg nekünk az info[kukac]ideart[pont]hu címre, és legjobb tudásunk szerint igyekszünk rá válaszolni. 

Ha szükségét érzi, ingyenesen elemezzük honlapját, és tanácsainkat írásban (e-mailben) elküldjük Önnek.

Köszönjük a figyelmét!

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztelt minket! Az Ideart csapata nevében sikeres munkát kívánok Önnek és cégének!




Az összes témakör:

1. A cég weblapja és marketing-stratégiája ? mit várhatunk a weblapunktól?
2. Látogatói szokások megismerése ? kihez szól?
3. Ergonómia ? hogy kézre álljon
4. A tartalom kialakítása, szövegírás
5. Az arculattervezés - tulajdonos szemmel
6. A honlap üzemeltetése - ár/érték
7. A programozás - hogy ne verjék át
8. Keresőoptimalizálás
9. Hogyan spóroljunk?
10. Zárszó és értékelés (ITT TART A TANFOLYAM)

Létrehozva: 2013. 03. 03. 20:48

Arculat választás

izmus | turbó | arborétum

Telefon

(+36 34) 480 880

Keresés

OK

E-névjegyünk

WORLD RECODE
Az oldal 26 ms alatt készült el.