#Főoldal# SMTP - levélküldési protokoll

SMTP - levélküldési protokoll

Mi az SMTP?

Az SMTP protokoll a levelek elküldéséért felelős protokoll. Ebből következik, hogy a beérkező levelek és a kimenő levelek különböző rendszert használnak. Ha tehát az egyik működik, a másik még lehet hibás. Ön használhatja a mi SMTP kiszolgálókat, de internetkapcsolat szolgáltatójának SMTP kiszolgálóját is.

Kinek az SMTP kiszolgálóját használjam?

Szerződött ügyfeleink részére biztosítjuk az SMTP szolgáltatást. Ebben az esetben tudunk az SMTP szolgáltatással kapcsolatosan műszaki segítséget nyújtani, naplózást végezni.

FONTOS: Amennyiben internetkapcsolat-szolgáltatójának SMTP szerverét használja, úgy nem tudunk műszaki segítséget nyújtani.

Az ideart SMTP szerverének használata

Az általunk biztosított SMTP szolgáltatás csak felhasználónév és jelszó segítségével használható. Ez a felhasználónév és jelszó ugyanaz, amit az IMAP vagy POP3 csatlakozáshoz használ.

Az SMTP beállításai

Az SMTP használatához a következő adatokat kell megadnia:
  • SMTP kiszolgáló neve: ugyanaz, mint amit az IMAP vagy a POP3 esetén használ.
  • Felhasználónév és jelszó: ugyanaz, mint amit az IMAP vagy a POP3 esetén használ.

Az SMTP hibaelhárítása

  1. Az SMTP kiszolgáló nevét rosszul adta meg, ezért a kliensprogram nem tud csatlakozni. Ellenőrizze a nevet. Próbálja meg a mail.ideart.hu nevet is.
  2. A felhasználónév és/vagy jelszó nem megfelelő, ezért az SMTP kiszolgáló nem engedi Önt csatlakozni. Ellenőrizze a felhasználónevet és jelszót, különösen figyeljen arra, hogy a kisbetűk és nagybetűk különbsége számít.
  3. Az SMTP protokoll a 25-ös portot használja. Előfordulhat, hogy egy tűzfalprogram letiltja a 25-ös portot, ezért a csatlakozás nem sikerül. Ilyen tűzfalprogram lehet az Ön számítógépén, (pl. windows tűzfal, vírusellenőrzők) de lehet egy hálózati eszközben is, mint pl. a hálózati útválasztók, tűzfalak.
  4. Az internetszolgáltatók többsége a spammelés elleni harc jegyében minden SMTP kiszolgálót letilt a saját kiszolgálóján kívül. Így a mi kiszolgálónk nem elérhető. Ilyen pl. a t-home, t-mobile, UPC, invitel, stb. Ebben esetben állítsa be a levelezőprogramban az SMTP port számánál az alapértelmezett 25-ös helyett 2525-ös portot, és próbáljon ezzel csatlakozni.

#Arculat választás#

izmus | turbó | arborétum

{Telefon}

(+36 34) 480 880

{Search}

{OK}

E-névjegyünk

Az oldal 37 ms alatt készült el.