#Főoldal# POP3 - elosztott levéltárolás

POP3 - elosztott levéltárolás

Mi POP3 protokoll és kinek ajánljuk?

A POP3 protokoll az Ön leveleinek letöltését lehetővé tevő egyik protokoll. Ennek használatához szükség van olyan levelezőprogramra, amely képes az POP3 protokoll használatára, vagyis pop3 kliens. Ilyen pl. az outlook, outlook express, mozilla thunderbird. A legtöbb levelezőprogram támogatja a pop3-at.

Az POP3 protokollt olyan felhasználóknak ajánljuk, akik a postafiókjukat nem használják több számítógépről.

A POP3 protokoll alapfilozófiája szerint a levelek a szerveren csak ideiglenesen tárolódnak, azok állandó helye az Ön számítógépe. Mielőtt Ön megnyitná leveleit az összes új levél letöltődik az Ön számítógépre, így Önnek nincs lehetősége a szerveren válogatni azok között. A levelek a szerverről törlődnek, így azt egy másik számítógépről, vagy a webes felületről már nem láthatja.

A POP3 protokoll előnye, hogy kevés tárhelyet foglal a szerveren. Másik előnye, hogy a letöltött levelek internetkapcsolat nélkül is olvashatók.

POP3 és a webes levelezés

Ha Ön a fenti levelelezőprogramok mellett a cégünk által biztosított webes levelezőfelületet is rendszeresen használja, úgy a POP3 használata nem ajánlott, mert a levelek letöltése után a webes felületről a levelek nem lesznek elérhetőek.

POP3 és a spamszűrés

A POP3 protokoll nem kínál lehetőséget arra, hogy a spamszűrőn fönnakadt és elkülönített leveleket elérje.

POP3 beállítások

A POP3 protokoll használatához szükség van a következő adatokra:
  1. Kiszolgáló neve: mail.sajatinternetcimem.hu , amely természetesen behelyettesíthető. Emelett a mail.ideart.hu cím is használható.
  2. Felhasználónév és jelszó: amelyeket szerződött ügyfeleink rendelkezésére bocsátunk.

POP3 hibaelhárítás

Természetesen a POP3 használata közben is előfordulhatnak hibák, amelyek egy része könnyen elhárítható. Az alábbiakban a legjellemzőbb problémákat gyűjtöttük egybe.
  1. Az POP3 kiszolgáló nevét rosszul adta meg, ezért a kliensprogram nem tud csatlakozni.
  2. A felhasználónév és/vagy jelszó nem megfelelő, ezért az POP3 kiszolgáló nem engedi Önt csatlakozni. Ellenőrizze a felhasználónevet és jelszót, különösen figyeljen arra, hogy a kisbetűk és nagybetűk különbsége számít.
  3. A POP3 protokoll a 110-es portot használja. Előfordulhat, hogy egy tűzfalprogram letiltja a 110-es portot, ezért a csatlakozás nem sikerül. Ilyen tűzfalprogram lehet az Ön számítógépén, (pl. windows tűzfal, vírusellenőrzők) de lehet egy hálózati eszközben is, mint pl. a hálózati útválasztók, tűzfalak.

#Arculat választás#

izmus | turbó | arborétum

{Telefon}

(+36 34) 480 880

{Search}

{OK}

E-névjegyünk

Az oldal 41 ms alatt készült el.