#Főoldal# IMAP – központosított levéltárolás

IMAP – központosított levéltárolás

Mi az IMAP protokoll és kinek ajánljuk?

Az IMAP protokoll az Ön leveleinek letöltését lehetővé tevő egyik protokoll. Ennek használatához szükség van olyan levelezőprogramra, amely képes az IMAP protokoll használatára, vagyis imap kliens. Ilyen pl. az outlook, outlook express, mozilla thunderbird. A legtöbb levelezőprogram támogatja az IMAP-ot.

Az IMAP protokollt olyan felhasználóknak ajánljuk, akik a postafiókjukat rendszeresen több számítógépről is használják. Ha Ön a fenti levelelezőprogramok mellett a cégünk által biztosított webes levelezőfelületet is rendszeresen használja, úgy az IMAP használata szükséges.

Az IMAP protokoll alapfilozófiája szerint a levelek a szerveren tárolódnak, és amikor Ön megnyit egy levelet, a levél akkor töltődik csak az Ön számítógépre. Az eredeti a szerveren megmarad, így azt egy másik számítógépről, vagy a webes felületről is láthatja.

A levelek mappákban tárolódnak a szerveren. A programokban be lehet/kell állítani, hogy melyik mappákban keressék a leveleket. Lehetőség van arra, hogy Ön a szerveren létrehozzon mappákat, és azokban csoportosítva tárolja a leveleit.

Mivel a levelek a kiszolgálón tárolódnak, egy levél kitörlésekor az összes többi helyről is eltűnik a levél, így a webes felületről is.

Az IMAP protokoll hátránya, hogy internetkapcsolat nélkül a levelek nem elérhetőek, de azokat egy-két kattintással a saját gépünkre másolhatjuk.

Az IMAP és a webes felületű levelezés

Mivel az IMAP alapfilozófiája szerint a levelek alapértelmezésben a szerveren tárolódnak, a webes felületű levelezőrendszer használatához szükség van az IMAP protokoll használatára. Mivel a levelek a kiszolgálón tárolódnak, egy levél kitörlésekor az összes többi helyről is eltűnik a levél, így a webes felületről is.

Az IMAP és a spamszűrés

Az IMAP több lehetőséget kínál a spamszűréssel kapcsolatban. A spamszűrő program minden postafiókban egy Spam nevű mappába dobálja azokat a leveleket, amiket reklámszemétnek talál. Az IMAP segítésgével ellenőrizheti, hogy a Spam mappába milyen levelek kerültek, és téves szűrés (false positive) esetén a leveleket kiveheti onnan.

IMAP beállítások

Az IMAP protokoll használatához szükség van a következő adatokra:
  1. Kiszolgáló neve: mail.sajatinternetcimem.hu , amely természetesen behelyettesíthető. Emelett a mail.ideart.hu cím is használható.
  2. Felhasználónév és jelszó: amelyeket szerződött ügyfeleink rendelkezésére bocsátunk.

Hibaelhárítás az IMAP használatával kapcsolatban

Természetesen az IMAP használata közben is előfordulhatnak hibák, amelyek egy része könnyen elhárítható. Az alábbiakban a legjellemzőbb problémákat gyűjtöttük egybe.
  1. Az IMAP kiszolgáló nevét rosszul adta meg, ezért a kliensprogram nem tud csatlakozni.
  2. A felhasználónév és/vagy jelszó nem megfelelő, ezért az IMAP kiszolgáló nem engedi Önt csatlakozni. Ellenőrizze a felhasználónevet és jelszót, különösen figyeljen arra, hogy a kisbetűk és nagybetűk különbsége számít.
  3. Az IMAP protokoll a 143-as portot használja. Előfordulhat, hogy egy tűzfalprogram letiltja a 143-as portot, ezért a csatlakozás nem sikerül. Ilyen tűzfalprogram lehet az Ön számítógépén, (pl. windows tűzfal, vírusellenőrzők) de lehet egy hálózati eszközben is, mint pl. a hálózati útválasztók, tűzfalak.

 

#Arculat választás#

izmus | turbó | arborétum

{Telefon}

(+36 34) 480 880

{Search}

{OK}

E-névjegyünk

Az oldal 42 ms alatt készült el.