#Főoldal# Az FTP használata

Az FTP használata

Mi az az FTP?

Az FTP rövidítés jelentése: fájl átviteli protokoll. Segítségével két távoli számítógép között fájlokat mozgathatunk. A távoli számítógépen könyvtárakat hozhatunk létre, törölhetünk fájlokat, stb.

Mi készítettük weblapját?

Amennyiben mi készítettük weblapját, Önnek is jár az FTP tárhely. Az alábbiakban olvashatja az erre vonatkozó műszaki feltételeket. Biztonsági és technikai okokból Ön egy olyan FTP tárhelyet kap, amely nem tartalmazza az oldalrendszerét működtető programkódot. Ezen a tárhelyen – a törvényes keretek között – szabadon tárolhat adatokat. Ennek csak a tárhelyméret szab határt.

Csak webtárhelyet bérel?

Amennyiben webtárhelyet bérel, úgy FTP kapcsolaton keresztül érheti el tárhelyét. Az FTP kapcsolat használatához a következőkre van szüksége:

  • Működő internetkapcsolattal rendelkező számítógép - Az FTP csatlakozáshoz működő internetkapcsolatra van szüksége. Ezt nem mi, hanem internetkapcsolat szolgáltatója (pl. t-home, upc) biztosítja Önnek. Amennyiben egy böngészőprogrammal meg tudja tekinteni ezt az internetes oldalt, úgy valószínűleg az FTP kapcsolatnak is működnie kell.

  • FTP kliens program, pl. Total Commander - Ahhoz, hogy egy FTP kiszolgálóhoz kapcsolódni tudjon, szüksége van egy olyan programra, amely erre képes. Ezeket nevezzük FTP kliensnek. A programban meg kell adni néhány olyan adatot, amely a kapcsolat kiépítéséhez szükséges: szerver internetcíme, felhasználóvév, jelszó. Miután ezt megadta, már kapcsolódhat is az FTP kiszolgálóhoz, és ott megkezdheti a munkát.
  • FTP kiszolgáló (szerver) neve - Az ideart-nál mi minden ügyfelünk doménnevéhez regisztrálunk egy ftp-s internetcímet is, pl.: ftp.sajatinternetcimem.hu . Ezen felül az ftp.ideart.hu címen is elérheti FTP kiszolgálónkat.
  • FTP felhasználónév és jelszó - Hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá az Ön adataihoz, a csatlakozáshoz egy felhasználónévre és egy jelszóra van szüksége, melyet szerződött ügyfeleink rendelkezésére bocsátunk. Mind a felhasználónév, mind a jelszó case sensitive, vagyis számít, hogy kis vagy nagybetűt használ-e.

FONTOS: Ne mentse el FTP felhasználónevét és jelszavát a számítógépre, mert bizonyos számítógépes féregvírusok képesek azt ellopni, és illetéktelen személyekhez eljuttatni az interneten keresztül. Ha ez megtörténik, az Ön internetes oldalát az Ön tudta nélkül feltörik, és annak tartalmát módosíthatják, vagy fertőző kódrészletet helyeznek el rajta. Ennek következtében az Ön oldala más felhasználók számítógépét is megfertőzi, és ez nagyon rossz fényt vet Önre és cégére.

Ha mégsem megy - egyéb beállítások

Előfordulhat, hogy Ön mindent helyesen állított be, és az FTP kapcsolat mégsem működik. Ebben az esetben ellenőrizze a következőket:
  • Ellenőrizze, hogy jól adta-e meg a kiszolgáló nevét. Próbája meg az ftp.ideart.hu nevet is.
  • Ha a szerverszámítógép továbbra sem elérhető, ellenőrizze, hogy nincs-e valamilyen tűzfal az internetkapcsolatban. A tűzfalak feladata a hálózati forgalom szűrése, ezért elképzelhető, hogy az FTP kapcsolat 21-es portja le van tiltva. A tűzfal lehet az Ön számítógépén, pl. windows tűzfal, vagy különböző vírusellenőrző programok tűzfalai, pl. (NOD32, Symantec Norton Internet Security, Norton Antivirus, stb.) A tűzfal lehet a hálózati útválasztókban (router) is. Ebben az esetben kérje rendszergazdája segítségét.
  • Cégünk biztonsági okokból nem engedélyezte minden internetszolgáltató hálózatából az FTP kapcsolódást. A nagy magyarországi internetszolgáltatók hálózatából természetesen engedélyeztük, de pl. külföldi internetszolgáltatóktól nem. Amennyiben nem az alábbi listán lévő internetszolgáltatóktól kapcsolódik, kérjük vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot az info@ideart.hu címen, vagy a 34-480-880-as számon.
  • Gépelje be újra a felhasználónevet és jelszót, mert az esetek többségében egy elgépelés okozza a hibát. A felhasználónévben és jelszóban különböznek a nagy és kisbetűk, tehát User99 és user99 nem ugyanaz.

#Arculat választás#

izmus | turbó | arborétum

{Telefon}

(+36 34) 480 880

{Search}

{OK}

E-névjegyünk

Az oldal 43 ms alatt készült el.